اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل الفرجهم
خانه ورزش
فواید سمنو و لاغری با سمنو و آیا سمنو خاصیت دارد و چه سمنویی بخریم و آیا شیرینی سمنو طبیعی است ؟ پاسخ همه سوالات در این مقاله بصورت کامل و کلی برای شما عزیزان جمع آوری شده است ...


توجه : این مقاله دارای چند بخش بصورت مجزاست و بصورت کامل و کلی تهیه شده است .
بخش اول
سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهیه میشود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نیز موثر است.
به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته میشود و به آن سمنک (сумалак) میگویند.
طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولاً از یک هفته مانده به نوروز شروع میشود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.
در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده میکردند؛ ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده میشود.
سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده میشود.
سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب میشود.
فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان میکند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از:
به کاهش وزن کمک میکند
برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است
جذب کلسترول و چربی را کاهش میدهد
به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد
در درمان سرطان کولون موثر است
به سلامت سیستم گوارشی کمک میکند
حاوی مواد معدنی فسفر، کلسیم و پتاسیم است
حاوی ویتامینهای A، B و E است
به درمان یبوست کمک میکند
به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری میکند
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
باعث افزایش شیر مادران میشود
بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری میکند
بخش دوم
سمنو دارای ویتامینهای ،K، A،E و گروه B است و به دلیل دارا بودن کلسیم و پتاسیم مصرف متعادل آن به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه میشود. فسفر آن قابل توجه بوده و برای رشد مغزی کودکان و زنان شیرده مفید است.
آهن، اسید فولیک و ویتامینهای گروه B آن عاملی برای خونسازی و تنظیم هورمونها بوده و میتواند در رفع خستگی وآرامش اعصاب تاثیر گذار باشد.اگر در سمنو از بادام شیرین استفاده شود هنگام طبخ، ریزمغذیهایش جذب سمنو شده و باعث مقویترشدن این غذا میشود.
شیرینی سمنو طبیعی است
اما سوالی که بیشتر خانوادهها میپرسند این است که آیا به سمنو شکر میزنند؟ در فرآیند جوانهزدن، ویتامینها و املاح معدنی گندم چند برابر شده و در مقابل از کالری و کربوهیدرات آن کاسته میشود. پروتئینهای آن قابلیت هضم و جذب بهتری داشته و بر میزان ویتامینC آن افزوده میشود. در این مرحله اگر طعم گندم جوانه زده را بچشید متوجه شیرینی آن خواهید شد.
در واقع گندم تا زمانی که جوانه نزده است، مواد قندیاش به صورت نشاسته ذخیره میشود و طعم شیرین ندارد، اما در فرآیند جوانه زنی، نشاسته تجزیه و تبدیل به واحدهای کوچکتری به نام مالتوز میشود و اینجاست که شیرینی سمنو پدیدار میشود ولی برخی فروشندگان به دلیل آنکه شیرینی سمنو طبیعی است، مصرف آن را به مبتلایان به دیابت و افراد چاق توصیه میکنند، اما باید بدانید در سمنو علاوه بر عصاره جوانه گندم از آرد کامل گندم هم استفاده میکنند و از این رو در هر صد گرم آن 300 کالری انرژی نهفته است، گرچه سمنو پروتئین زیاد و چربی کمی دارد، اما بیشتر حجم محصول را مواد کربوهیدراتی (قند) تشکیل میدهد.
البته قند آن در مقایسه با ساکاروز، شیرینی کمتری دارد، اما این دلیلی نمیشود که افراد در مصرف آن زیاده روی کنند. این قند در بدن تولید انرژی کرده و مازاد آن موجب چاقی میشود و برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا محدودیت مصرف دارد.
هر سمنویی نخرید
سمنویی که به صورت فلهای تهیه شود، میتواند حاوی مقادیر زیاد شکر باشد. همچنین از خرید سمنویی که در اماکن عمومی به صورت روباز در معرض انواع آلودگیهای ویروسی، عفونی و هوای آلوده به سرب و جیوه است، اجتناب کنید. سمنو به دلیل بافت چسبناک مستعد پذیرش انواع آلودگیها بوده و طعم ترشیدگی و مزه کپک نشاندهنده فساد آن است.
منبع:خانه ورزش